Adaçayı (ya da Anadolu adaçayı) Doğu Akdeniz coğrafyasına özgü, özellikle Türkiye ve Yunanistan’da doğal olarak yetişen, çok yıllık tıbbi ve aromatik bir bitkidir. 20-100 cm kadar büyüyebilen adaçayı, kare şeklinde ve tüylü bir gövdeye sahiptir. Üç yaprağı (tri-loba) ve üzerinde elmaya benzeyen meyvesi olması nedeniyle tıbbi adaçayı (S. officinalis) ve misk adaçayından (S. sclarea) oldukça farklı görünür. Uçucu yağının Ege ve Akdeniz'de çoğunlukla “elma yağı” olarak adlandırılmasının temel sebebi de budur.
Adaçayının antik çağlardan bu yana yılan ısırıklarını tedavi etme, kadınlarda doğurganlığı arttırma, evlerde kötülükleri uzaklaştırma gibi birçok amaçla kullanıldığı ve Romalıların hemen hemen her şeyi tedavi ettiğine inandıkları bilinir. Günümüzde hala tütsü olarak yakılıp ortamdaki kötü enerjiyi atmak için kullanıldığı birçok kültür vardır. Geleneksel tıpta popüler bir ilaç olan ve baharat olarak da kullanılan adaçayı, Anadolu’da ve Yunanistan’da büyük ölçüde çay olarak tüketilir.
Goya Botanicals Adaçayı Uçucu Yağı, Bozburun Yarımadası'nda doğada yetişen bitkilerin sap ve yapraklarından basınçsız buhar distilasyonu yöntemi ile elde edilmiştir. Taze, otsu ve kafuru andıran bir aromaya sahip olan Goya Botanicals Adaçayı Uçucu Yağının temel bileşenleri 1,8-cineole (ökaliptol) ve kafurdur.